این روزها به سبب قرارگرفتن در شرایط خاص و رعایت توصیه های بهداشتی، ممکن است با توجه به تنوع اخبار، علل دیگر پیرامونی مانند: میزان اضطراب و استرسی که فرد تجربه می کند؛ رعایت بهداشت از حد معمول فراتر برود به نحوی که فرد احساس اجبار فکری کند تا به بهداشت بیشتر بپردازد. چنانچه در روز بیشتر از یک ساعت به رفتاری تکراری بیشتر از حد مجاز و توصیه شده پرداخته شود این احتمال قوی خواهد شد که وسواس تجربه می گردد. چه یکساعت پشت سرهم باشد چه در زمان های مختلف مثلا ۱۵ دقیقه، بعد از مدتی ۲۰ و سپس ۱۰ و… که جمع آن در یک روز یکساعت شود در واقع به وسواس توجه خواهیم داشت. توصیه اینست که به متخصص روان شناسی مراجعه شود و چنانچه لازم بود ” پس از مصاحبه” برای دریافت دارو به روانپزشک ارجاع گردد.
اما ممکن است برای برخی با شرایط کنونی مراجعه سریع ممکن نباشد بنابراین چند راهکار عملی تا دریافت و تعیین نوبت برای مراجعه به درمانگر تقدیم می گردد.

*دفترچه ای همراه تون باشه تا وقتی فکر تکرار شدنی رو تجربه می کنید در آن یادداشت کنید که در چه موقعیتی هستید( مثلا آشپرخونه) چه کاری انجام می دادید؟ چه فکری رو مرور می کردید؟ عکس العمل تون چی بود.احساس تون رو بنویسید و اینکه چه هیجاناتی رو تجربه کردید.

* همینطور تمرین تنفس رو روزانه چند مرتبه انجام بدین دم نگه داشتن و بازدم که می تونه ۴ ثانیه دم ۲ ثانیه نگه داشتن و ۶ ثانیه بازم باشه.

*نکته دیگر اینکه واکنش یا عکس العمل تون رو هر چقدر که می تونید به تاخیر بیاندازید برای نمونه اگر فکر شستن وسیله ای پس از اینکه آن رو شستید، تجربه کردید بجای اقدام مجدد به شستن سعی کنید اونو به تاخیر بیاندازید تا کم کم زمان واکنش و عمل کاسته بشه و بین اون فاصله بیافته.

* نکته دیگر برای افرادی که ممکن هست آشفته هم بشوند. اینه که ضمن تنفس آرام شروع به شمردن اعداد کنند و به خودشون بگن این یک فکر هست و مثل دفعات قبل خواهد گذشت و من فکرم نیستم.

توجه بفرمایید این تمرینات برای افرادی است که با توجه به شرایط کنونی دچار تغییراتی در رفتارشون هستند. و همانطور که قبلا بیان گردید برای افرادی که احیانا تشخیص وسواس گرفته اند ضمن مراجعه به روانپزشک می تونن از روان شناسان نیز برای درمان کمک دریافت نمایند.
موفق و امیدوار بمانید.

بدود دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *