گاتمن ابتدا از طریق مصاحبه و تست ها و آزمون های طراحی شده، زن و شوهر ها را به دو دسته «راضی و خوشبخت» و «ناراضی و ناخشنود» تقسیم کرد.

کلینیک باور مثبت


جان گاتمن Gottman براي فعالين حوزه خانواده نامي آشناست.

گاتمن ابتدا از طریق مصاحبه و تست ها و آزمون های طراحی شده، زن و شوهر ها را به دو دسته «راضی و خوشبخت» و «ناراضی و ناخشنود» تقسیم کرد.

سپس با کمک دانشگاه «سیاتل»، آپارتمانهایی را در نظر گرفتند که از هر دو دسته زن و شوهر ها خواسته می شد آخر هفته ی خود را در این آپارتمانها بگذرانند.

بجز اطاق خواب و دستشوئی که خصوصی تلقی می شد، بقیه این آپارتمان ها با دوربین و صدا برداری مجهز بود و از طریق آینه های یک طرفه مورد مشاهده پژوهشگران آموزش دیده قرار می گرفت.

همه ی رفتارها و واکنش های زن و شوهرها ثبت و ضبط می شد و از طریق کد گذاری به کیفیت های قابل اندازه گیری تبدیل می گردید تا بصورت پژوهشی عینی و علمی قابل نتیجه گیری باشد.

در طول مدت، متد تحقیق، گزینش زوج ها و استخراج های آماری تمام اصول  یک پژوهش علمی رعایت شده بود.

گاتمن ميگويد با اینهمه پیش بینی های دقیق بدنبال دست آوردهای بسیار پیچیده و دور از ذهن می گشتیم. اما مهم ترین نتیجه ی بدست آمده خیلی ساده بود اين که:

مهمترین فرق بین زوج های خوشبخت و راضی و زوج های ناراضی و ناخشنود در این است که دسته ی اول به خواسته های یکدیگر حساس و متوجه هستند و دسته ی دوم بی تفاوت و بی توجه.


کلینیک تخصصی روانشناسی باور مثبت آماده ارائه مشاوره در حوزه های سلامت، یادگیری، آموزش و پژوهش و خانواده میباشد.
با گردآوری تیمی متعهد، متخصص و مجرب در هر زمینه ای که شما میخواهید می توانیم مشکلات شما در زمینه روانشناسی را مرتفع نماییم.


به اين مثالها توجه كنيد:

?مثال اول: (بي تفاوت و غيرحساس) حميد از صبح پاي تلويزيون نشسته و كانالها را جابجا ميكند، مريم بعد از شستن ظرفها و تميز كردن خانه مي گويد: ديگه نا ندارم! همه كارها با منه! الانم بايد شام درست كنم. حميد کانال تلویزیون را عوض می کند و هیچ واکنشی به مريم نشان نمی دهد.

?مثال دوم:  (عصبانی و ستیزه گر ) در همان مثال قبلي حميد به مريم ميگويد: چه خبره انقدر غرغر ميكني؟
كوه كه نكندي؟! يه شام ميخواي بپزي ها! اونم نپز! مردم زن دارن ما هم زن داريم!!

?مثال سوم (حساس و متوجه):
در همان مثال قبلي حميد به سمت مريم می آید به او نگاه ميكند و می گوید: حتماً خسته شدي، بگذار من شام را آماده کنم و تو بشين كمي استراحت كن.

? شیوه ی برخورد با خواسته های طرف مقابل نقش بسیار مهمی در احساس خوشبختی و رضامندي ما دارد.
برآوردن این خواسته آنقدر مهم نیست که شیوه ی برخورد با آنها مهم است.
بباییم در اين روزهاي قرنطينه بيشتر با خواسته های طرف مقابل حساس و متوجه برخورد كنيم و شاهد دلپذيرتر شدن اوقات مان در خانه باشيم.

بدود دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *